88767090 | 0939 147 0167

با مراسم گلاب گیری در کاشان آشنا شوید

گلاب گیری کاشان-آشا سیر پارس - تورهای نوین- نیو تور - newtour.ir

گلاب نام عصاره معطر گل محمدی یا (رز سرخ) می باشد که در مناطقی از ایران مانند استان اصفهان، کرمان و فارس بدست می آید و دارای جایگاه ویژه ای میان خانواده های ایرانی است که هم در اعیاد و مراسم مذهبی نیز مورد استفاده قرار میگیرد اما مرغوب ترین گلاب ناب ایران و شناخته شده ترین آن در شهر کاشان در استان اصفهان بدست می آید.

شما برای تماشای مراسم گلابگیری که هر ساله عده زیادی (نزدیک به یک میلیون نفر) را به کاشان می‌کشاند اما بهترین زمان برای خرید تور کاشان و شرکت در مراسم گلابگیری در کاشان چه زمانی می باشد پاسخ این پرسش اردیبهشت ماه است که برداشت گل گلاب شروع می‌شود و تا  اواسط خرداد ماه نیز به طول می انجامد.

گلاب گیری کاشان-آشا سیر پارس - تورهای نوین- نیو تور - newtour.ir

تاریخچه این مراسم آینی که در شاهنامه نیز به آن شاره شده است به هزاران سال پیش بازمیگردد و زمان دقیق آن مشخص نیست اما از نقوش به جا مانده بر سفالینه های تپه سیلک نزدیک کاشان و  شعرها و سفرنامه ها میتوان به وجود گل سرخ و استفاده از عطر آن پی برد.

مهمترین شهر های کاشان برای گلاب گیری

بهترین زمان برای خرید تور کاشان از اواسط اردیبهشت تا اواسط خرداد است، که گردشگران فراوانی برای تماشای مراسم گلابگیری راهی این شهر می‌شوند.

شهر قمصر که در ۳۰ کیلومتری جنوب کاشان قرار گرفته و با نام گلاب بیشتر شناخته می شود یکی از قطب های گلاب گیری کشور می باشد که در شهرستان کاشان استان اصفهان قرار گرفته است اما باید دانست که در سایر شهرهای کاشان نیز مثل نیاسر و روستاهایی همچون ون، سده و وداقان نیز گلابگیری انجام می‌شود. به خصوص در وادقان و ون در ۵۰ کیلومتری شمال کاشان، مکانی که باغ‌ های زیادی دارد و گلاب غلیظتری نیز به دست می‌آید که سالانه افراد فراوانی را به طرف خود فرا می خواند.

شهر نیاسر که به کهن باغ شهر ایران معروف است، در ۳۰ کیلومتری غربی کاشان واقع شده و دارای آب و هوایی بسیار دل انگیز می باشد که همه ساله در اردیبهشت ماه مراسم تماشایی گلابگیری، در آن برگزار می شود نیاسر به غیر از جشنواره گلاب گیری دارای جاذبه های گوناگون دیگری چون آبشار نیاسر، بنای چهارطاقی در غرب نیاسر و آتشکده نیاسر می باشد.

گلاب گیری

گلاب گیری کاشان-آشا سیر پارس - تورهای نوین- نیو تور - newtour.ir

برای بدست آوردن عصاره گلاب روش های مختلفی وجود دارد که از دیرباز مورد استفاده قرار می گرفته است اما شکلی که امروزه رایج است بدین شرح است که وسایلی مثل دیگ، پارچ، قرابه، نی و شیشه در گلاب گیری به روش سنتی استفاده می شود هر یک کیلو گلبرگ را با یک لیتر آب در دیگی مسی می‌ریزند و دیگ را روی هیزم می‌گذارند.

درپوش دیگ را می‌گذارند و با تعبیه واشر لاستیکی بین دیگ و درپوش از نشست بخارها جلوگیری می‌کنند روی در دیگ سوراخی است که به لوله های استیل و آلومینیومی متصل است و سر دیگر لوله، به ظرف مسی که پارچ است منتهی می‌شود. بخارهای به وجود آمده ار تقطیر که همان گلاب باشد، بعد از عبور کردن از این لوله در پارچ مسی‌ای که داخلش آب سرد وجود دارد، سرازیر می شود و گلاب بعد تقریبا ۵ تا ۷ ساعت کار و تلاش به دست می آید و به متقاضیان عرضه می شود.

مطالب مرتبط  جذابترین آبشار های ایران بخش دوم