88767090 | 0939 147 0167

غذا زبان مشترک جهان

غذا موجب پیوند صمیمی میان تاریخ و فرهنگ مردم جامعه میزبان با گردشگران می شود، گردشگری فرآیندی پیچیده از تصمیم گیری فرد تا عناصر تأثیرگذار بر آن از قبیل: شرایط سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جوامع میزبان، شرایط منطقه ای و بسیاری از مؤلفه های دیگر را نیز در بر می گیرد.

گردشگری غذایی-آشا سیر پارس-تورهای نوین

تعریف گردشگری غذایی

گردشگری غذای که از آن با عناوین مختلفی چون (گردشگری خوراکی و نوشیدنی-فود توریسم-food tourism یا food travel) نیز یاد میشود یکی از گونه های جذاب در گردشگری است که سالانه گردشگران فراوانی را به مقاصد مختلفی راهنمایی میکند.

شکم گردی-آشا سیر پارس-تورهای نوین

اهمیت گردشگری غذایی

اهمیت گردشگری غذا یا همان شکم‌گردی تا جایی است که غذا، نقش مهمی در انتخاب مقصدهای گردشگری دارد.

شرایط اقلیمی، محیطی، فرهنگی و تاریخی یک منطقه در اهمیت یک مقصد گردشگری غذا نقش دارد.

در واقع وقتی یک فرد به یک منطقه جدید سفر می‌کند به یک کشور دیگر می‌رود یا به روستاهای دور افتاده می‌رود، گردشگر انتظار دارد غذاهای محلی و بومی آن منطقه را بخورد، طعم‌های جدیدی را کشف کند، در واقع یک نوع ماجراجویی جذاب غذایی بکند.

برگزاری جشنواره‌ها و جشن‌هایی که در آن غذا محور اصلی است تبدیل به یکی از مناسک مهم در گردشگری شده است کشور‌ها و مقاصد گردشگری مهمی در جهان وجود دارد که شهرت خود را به خاطر غذاهایی که در آنجا پخته می‌شود و به گردشگران ارائه می‌شود به دست آورده‌اند.

غذا گردی-آشا سیر پارس-تورهای نوین

گردشگری غذایی در ایران

در واقع ما در این جا غذا را امری فراتر از سیر شدن می‌بینیم، غذا تبدیل به یک سرگرمی می‌شود. به یک تجربه تازه و ناب تبدیل می‌شود.

چشیدن مزه‌های تازه یک غذا درک گردشگر از فرهنگ بومی و محلی مردمان آن منطقه را فراتر می‌برد، غذاها بازنمایی کننده بسیاری از ویژگی‌های فرهنگ بومی مردمان یک منطقه است.

به جرات می‌توان گفت که ایران با توجه به تنوع اقلیمی فراوانی که دارد. فرهنگ‌ها و سبک‌های زندگی متفاوت در اقصی نقاط جغرافیایی کشور به تعبیری سفره‌های رنگارنگ غذا در سراسر میهن ما پهن شده است.

از این رو باید گفت که ایران پتانسیل خیلی خوبی برای جذب گردشگری در حوزه گردشگری غذا و شکم‌گردی دارد.

به دلایل مختلف اقلیمی، تاریخی، فرهنگی و تنوع زیستی ایران ظرفیت‌های فراوانی برای گسترش گردشگری غذایی دارد.

گردشگری خوراکی-آشا سیر پارس-تورهای نوین

غذاهای محلی و بومی در ایران

غذاهای محلی و بومی در ایران هر کدام نشانگر آداب و رسوم غنی مناطق محلی دارد. هر کدام از این غذاها اسامی خود را دارد که نشات گرفته از فرهنگ و سبک زندگی مردمان آن منطقه است.

غذای سنتی ایرانی-آشا سیر پارس-تورهای نوین

گیلان پایتخت گردشگری غذایی ایران

گیلان با ۴۰۰ نوع غذا و خوردنی‌های محلی یکی از متنوع‌ترین مناطق کشور ما در زمینه گردشگری غذاست.

گیلان در زمینه غذاهای سنتی و محلی در میان گردشگران داخلی و خارجی دارای شهرت بسیار است.

مطالب مرتبط  کاپوتاژ خودرو در ایران

مقاصد اصلی گردشگری در دنیا

مراکز غذا گردی جهان-آشا سیر پارس-تورهای نوین

گردشگری غذا یا شکم گردی در دنیا قطب های مختلفی دارد که عبارتند از اروپا و امریکای شمالی و در کشورهای آلمان، انگلستان، بلژیک، هلند، لوکزامبوگ، ایتالیا، فرانسه، اسکاندیناوی و امریکا.

کشورهایی نیز در این میان هستند که در حال رقابت با یکدیگرند و سعی می کنند روز به روز جایگاه خوبی را در این بازار به دست بیاورند این کشورها عبارتند از: اسپانیا، فرانسه و ایتالیا در اروپا و ژاپن، هند و تایلند در آسیا.