88767090 | 0939 147 0167

غذا لذت سفر

 

کیش یکی از برترین جاذبه‌های گردشگری کشور است که به نوعی میتوان عنوان کرد که درهم  پیوستن سنت و مدرنیته را به گردشگران ارائه کرده  است. مردم بومی این جزیره غذاهای محلی بسیار خوشمزه‌ای دارند که نشان از قدمت و فرهنگ دیرینه‌ی مردمان این سرزمین دارد. غذاهای محلی هر شهر نشان از فرهنگ، آداب و رسوم و حتی شرایط جوی آن منطقه و مردم آن دارند. بسیاری فکر می‌کنند که کیش جزیره‌ای تنها مدرن است و هویت تاریخی یا مردم محلی و آداب و رسوم دیرینه ندارد اما قدمت زندگی در کیش هم به سال‌ها قبل بازمی‌گردد و مردم محلی آن غذاهای مخصوص خود را دارند.

غذاهای بومی جزیره کیش

کیش- نیو تور- آشا سیر پارس- newtour.ir- تورهای نوین

غذای محلی و آداب پذیرایی هر شهر از جاذبه های فرهنگی و توریستی آن شهر محسوب میشود.

 از اینرو است که گردشگران همیشه دوست دارند با غذا و آداب و رسوم پخت و سرو غذا محل بازدید خود آشنا شده و آن را تجربه کنند، حتی ممکن است غذای خاص یک منطقه به عنوان جاذبه و انگیزه سفر گردشگران برای آن منطقه باشد.

 باید گفت که اهالی خوش‌ ذائقه کیش که به کیفیت و مزه غذا اهمیت زیادی می‌دهند از تنوع غذایی بالایی و همچون آیین و رسم برخوردارند که در زمان مقتضی بجا آورده می‌شود.

که این عمل خود نوعی انتقال فرهنگی مثبت از نسل فعلی به نسل جوان است که میتواند باعث پیوند فرهنگ ها و ایجاد دوستی بین اقوام گوناگون شود.

کیش دارای تنوع غذایی فراوانی است که گردشگران موسوم به شکم گرد را به طرف خود می کشاند از این رو ما به معرفی تعدادی از خوراکی های لذیذ کیش می پردازیم.

شیرینی های محلی کیش

غذای کیش- نیو تور- آشا سیر پارس- newtour.ir- تورهای نوین

خبیصه، ساگو، لگیمات ، رنگینه، خنفروش، نشاء، بلالیط، عصیده، عرریت، جلاب.

انواع نان های محلی کیش

نکته خبز واژه ای عربی است که معنای فارسی آن نان می باشد.

خبز بریزه، خبز فلزین، خبز خمیر، خبز لس، خبز تاوه، خبز چباب، بنت المحلای، خبز ماستیر، خبز ارگاگ.

غذاهای سنتی کیش

هریسه- نیو تور- آشا سیر پارس- newtour.ir- تورهای نوین

مچبوس لحم، مچبوس دیای، مچبوس سمچ، محمر، دفنه، مرق لحج، مرق سمچ، مرق دیای، مرق دال، مشوی، مشوی اکویتی، مضروبه، جشید، یریش، غوزی، بریانی، هریسه، عیش سوکه.

در ذیل به معرفی چند نوع از غذاهای پر طرف دار کیش می پردازیم.

مچبوس لحم

تنوع غذایی کیش-نیو تور- آشا سیر پارس- newtour.ir- تورهای نوین

غذای خاص است که در مراسم رسمی و مجالس عروسی، مهمانی ها و اعیاد در کیش طبخ میشود و نشان دهنده ارزش و احترام صاحب خانه برای مهمان خود است.

مچبوس به سه طریق پخت می شود با ماهی، با مرغ و با گوشت که گوشت آن ازاعتبار بیشتری برخوردار است و غذای رسمی مجالس است در پخت مچبوس از گوشت، برنج، ادویه محلی و عربی، نخود، کشمش، پیاز استفاده می شود.

خبیصه

نوعی حلوا است که با آرد گندم و برنج تهیه میشود خبیصه هم مانند مچبوس لحم دراعیاد و مهمانی ها وعروسی ها پخته می شود .

مطالب مرتبط  از تخت جمشید چقدر میدانید

قهوه محلی

نوشیدنی اصلی اهالی بومی کیش است که برای میهمانان استفاده می شود و نشانه احترام به مهمان و مهمانوازی است و سرو آن آداب و رسوم خاصی دارد. بومیان دانه های خام قهوه را روی تاوه ای مخصوص تفت می دهند سپس آن را با هاون چوبی آسیاب می کردند و پودر می کنند و در مرحله آخر میخک و هل به آن اضافه می کنند. هر بار برای درست کردن قهوه یکی دو قاشق از آن را داخل فلاسک های مخصوص می ریزند و به آن آب جوش اضافه می کنند که بسیار جالب میباشد.